Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (16 fő) Szer. Dec. 26, 2018 9:04 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Nikolaj Tesla
by Admin Yesterday at 11:19 am

» Gabriel & Eolande - Hurrá, havazik!
by Gabriel Pént. Jan. 18, 2019 5:24 pm

» Mágusok (Elemi mágusok, Mentalisták, Nekromanták, Druidák, Techno-mágusok)
by Admin Szer. Jan. 16, 2019 9:18 am

» Képességek leírásai
by Admin Szer. Jan. 16, 2019 7:42 am

» Hiányzások
by Admin Szomb. Jan. 12, 2019 9:33 pm

» Diversum FRPG
by Admin Pént. Jan. 11, 2019 4:39 pm

» HÍREK - események, aktualitások
by Admin Csüt. Jan. 10, 2019 9:47 am

» Vincent Wolf - Előtörténet
by Vincent Wolf Csüt. Jan. 10, 2019 9:37 am

» - DSH FRPG -
by Admin Csüt. Jan. 10, 2019 9:26 am

» Mágikus jelenések- Lara & Gabriel
by Gabriel Kedd Jan. 08, 2019 4:36 pm

Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of A Fátyol mögött on your social bookmarking website


Általános elképzelések a világról

Go down

Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Admin on Hétf. Nov. 26, 2018 11:13 pm

Általános elképzelések a világról

A Fátyol mögött FRPG helyszíne egy alternatív Föld bolygó, vehetjük úgy, hogy egy párhuzamos univerzum. A történelem 2018-ig ugyanúgy folyt, ahogy a mi világunkban ismerjük, legalábbis, ami a Fátyol előtti részt illeti, de a háttérben lehet, hogy egészen más erők munkálkodnak. Bátran helyezd be idősebb karaktereidet a történelem folyamába, megéri! A fórum indulásától kezdve pedig kövesd az IC híreket és az idővonalat!

Mágia mindig is létezett a Földön, a természetfeletti lények pedig egymás után léptek színre, ennek sorrendjéről és mikéntjéről a Fajelírásokban olvashatsz. Az emberiség mindig is félt az újtól, az ismeretlentől, a másságtól, ezért az új fajok általában rejtőzködtek a közönséges emberek elől, és egy hallgatólagos megállapodással nem rángatták le előttük egymás álcáit. Ezt a nagy, közös álcát nevezték egy idő után Fátyolnak. Ahogy az emberiség, úgy a természetfeletti fajok is az idők folyamán egyre inkább szabályozták a társadalmat. 1851-ben létrejött a Paktum, ami a Fátyol fenntartása érdekében köttetett, és ebben a különböző fajok vállalták, hogy saját tagjaikat kordába szorítják.

Az emberek közül is kiemelkedett két csoport. Az egyik csoport képes volt érzékelni, és iránytani a mágikus erőket. Ők lettek a Mágusok, akik ezt a képességüket születésüktől hordozzák. A másik csoport nem látja, vagy érzékeli a mágiát, de mégis eléri egy apró szegletét. Ők az Áldottak, kiknek csak egyetlen különleges tulajdonság adatott meg, melyet birtokolnak. Ők ezzel a képességgel születhetnek, de életük során is szert tehetnek rá. Ők azok akik miatt a Fátyol néha itt-ott szakadozni kezd, hiszen bárhol, bármikor hirtelen beláthatnak mögéje.

A természetfeletti fajok képviselői nem szeretik ezeket a szakadásokat, és mindent megtesznek hogy megakadályozzák a létrejöttüket, vagy a keletkezett lukakat próbálják  befoltozni. Erre jött létre az Őrség, melynek bármely faj tagja lehet.

Ugyanakkor vannak olyan renitens csoportok, melyek úgy vélik a Fátyol ártalmas, és le kéne tépni végleg. Karaktered ilyen csoport tagja is lehet.

Előre hát, várnak a végtelen lehetőségek!


A hozzászólást Admin összesen 8 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 03, 2019 1:47 pm-kor.
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2018. Nov. 26.

Character sheet
Kor:
Foglalkozás:
Lakóhely:

Felhasználó profiljának megtekintése http://behindtheveil.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Admin on Vas. Dec. 02, 2018 9:55 pm

A Paktum

A Paktum egy alaptörvénynek tekinthető, és minden természetfeletti faj túlnyomó többsége elfogadja azt, és igyekszik betartani. A törvény megszegőit a megállapodás értelmében elsősorban saját fajának tagjai kötelesek megbüntetni. Ha ez nem következik be, akkor közbelép az Őrség.

A Paktum előírja, hogy a Fátyol épségének megőrzése fontosabb kell legyen minden természetfeletti lény számára, mint a személyes bosszú, vagy saját anyagi javainak gyarapítása, egyéb előnyök megszerzése. Önvédelmi céllal engedélyezett a Fátyol megsértő tevékenység, de ebben az esetben a lény köteles azt jelenteni, és mindent elkövetni a következmények  mérséklésére. Aki a jelentést elmulasztja, ugyanúgy büntetendő, mintha nem önvédelemből cselekedett volna.
Fiatal, önkontrolljukat elvesztett lények esetén a szülő/beölelő/beharapó vonható felelősségre. Amennyiben ilyet nem sikerül fellelni, a lény fogságban marad, amíg valaki felelősséget nem vállal a további tetteiért. A felelősségvállalók esetében előnyben részesítik az azonos fajba tartozó egyedeket. A fogságba került lény visszautasíthatja az illetőt, aki jelentkezik érte, de akkor fogságban marad. Akiért egy év elteltével senki nem jelentkezik, azt likvidálják.
Amennyiben Mondének betekintést nyertek a Fátyol mögé, nekik vagy törölni kell az emlékeiket, vagy amíg az emlékeik megvannak, teljes felügyelet alatt kell őket tartani.


A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 28, 2018 7:56 am-kor.
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2018. Nov. 26.

Character sheet
Kor:
Foglalkozás:
Lakóhely:

Felhasználó profiljának megtekintése http://behindtheveil.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Admin on Vas. Dec. 02, 2018 9:56 pm

Az Őrség

Az Őrség egy fajokon átívelő szervezet, mely a Fátyol fenntartásán munkálkodik. Bár a tagokat nem szűrik faj szerint, mégis arányaiban jóval több Angyal, Tündér és Mágus tagja van, mint például Vámpír vagy Vérfarkas, és a Démon tagok száma elenyésző. Azt őrség tagjai egy láthatatlan Rúnát viselnek magukon, mely azonban miden természetfeletti lény számára érzékelhető, és a legtöbben ismerik is, mit jelent.
Az Őrség tagjai fellépnek azok ellen, akik a Fátyol épségét veszélyezették, és saját fajtársaik nem tudták vagy nem akarták őket megbüntetni.
Ha valaki kezet emel az Őrség egy tagjára, azzal szemben igen keményen lépnek fel, legtöbbször kivégzik. A Fátyol ellenes bűncselekmények is igen komoly elbíráslás alá esnek,  azonban a szabályszegő nem tanúsít ellenállást, és együttműködik, akkor előfordulhat, hogy nem esik komolyabb bántódása, viszont valami kompenzációs kényszermunkára ítélik, azaz helyre kell hoznia a kárt, amit okozott, vagy más módon hasznot hajtani. Az Őrség tagjai az élet védelmére is esküt tesznek, tehát a végzetesen erőszakos fellépést általában kerülik, és inkább megpróbálnak eltántorítani, hatástalanítani, harcképtelenné tenni valakit, és csak ez után jön a komolyabb fizikai károkozás.
Az Őrség igen jól szervezett, minden földrészen vannak egységei, melyek bármikor bevethetőek. Nem kell nagy hatalmúnak lenni a csatlakozáshoz, csak elhivatottnak, mindenkinek tudnak adni feladatot. Az egységek nagyrészt önszerveződőek, felépítésük a részt vevő lények mentalitásától és képességitől függ. Egy központi testület felügyeli az egyes egységek megalakulását, munkáját. Az egyes egységeken belül is van ellenőrzés, a tagoknak általában szigorú feltételeknek kell megfelelniük. Ha kétség merül fel egy tag gondolkodásmódja, motivációi kapcsán, akkor őt valamilyen mágikus módszerrel kihallgatják, és tisztázzák a kétes pontokat. Ha ez az egységen belül nem lehetséges, akkor más egységek, vagy független szakértők segítségét veszik igénybe.

Hogyan lehet csatlakozni az Őrséghez?

Amennyiben a karaktered az Őrség tagja szeretne lenni már a megalkotásakor, akkor ezt jeleznie kell az ET-jében. Amennyiben van olyan már működő csoport, melyhez csatlakozhat, akkor annak vezetőjével kell egyeztetnie. Amennyiben ilyen csoport még nincs, akkor érdemes azt a Staff tagjaival együttműködve, megalkotni, és meghirdetni (Csoportok játékötletek), így később mások is csatlakozhatnak hozzád. Később is lehet csatlakozni egy csoporthoz, vagy létrehozni egyet ugyanezen feltételekkel.
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2018. Nov. 26.

Character sheet
Kor:
Foglalkozás:
Lakóhely:

Felhasználó profiljának megtekintése http://behindtheveil.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Admin on Szomb. Dec. 29, 2018 6:48 am

Viták a Fátyol körül

Mint erről már máshol is szó volt, a természetfeletti lények többsége elfogadja a Fátyol létjogosultságát, és igyekszik azt fenn tartani. Azonban vannak jó páran, akik úgy vélik, helytelen volt azt egyáltalán megalkotni. Ahhoz, hogy vita gyökereit megértsük, vissza kell tekintenünk az időben a történelem kezdeteihez. Az őskorban és az ókor elején a Fátyol még szinte egyáltalán nem létezett. Ezért keletkezhetett annyi ősi monda és legenda varázsos lényekről, ezért jöttek létre a különböző mitológiák, melyeknek egy része valamilyen módon az azóta eltakart valóságot tükrözi. Nyilván a Vámpírok és Vérfarkasok már szinte a kezdetektől rejtve éltek, és a Démonok is jobban szerettek a homályban ténykedni, és a zavarosban halászni.
A Fátyol először a középkori kereszténység elterjedésével lett "sűrűbb szövésű". Mivel ott eretnekségnek számított mindenféle mágia használata, így a lények egyre komolyabb illegalitásba kényszerültek, és ha valaki kilógott a sorból, nyíltabban élt, az nem csak magát veszélyeztette ezzel. Ekkor jöttek létre az első olyan szervezetek, melyek megpróbálták a természetfeletti létezését egyre inkább a Fátyol mögé tuszkolni. A Fátyol fenntartása aztán egyre inkább átterjedt más földrészekre is, főleg az európai kultúra kirajzásával a világ minden pontja felé. Az írásos forma, a hivatalos szerződés, melyet Paktumnak neveztek el viszonylag későn, 1851-ben öltött végleges formát, és ennek pont a viták voltak az okai.
Vannak azért jó páran a lények között, akik úgy vélik a Fátyol egy hiba. Egyesek csupán azt hangoztatják, hogy az emberek képesek megbirkózni a valósággal, nem kell őket gyerekként kezelni. Ezzel (sajnos teljesen reálisan) nem sokan értenek egyet. A másik csapat azt mondja, nem érdekes az emberiség, ha a természetfeletti lények összefognak, senkit nem fog érdekelni, mit gondolnak az emberek, át kell venni a hatalmat, és kész. A harmadik csapat valahol a két állapot között foglal helyet, és azt mondja, az emberiség még nem érett meg arra, hogy szembenézzen az igazsággal, de valamikor majd eléri ezt a fejlettségi fokot.
A fenti három nézetből adódik, hogy a Fátyol ellenzői háromféle irányban tevékenykednek. Az első csapat időnként megszaggatja a Fátyolt, és reméli, hogy lehull. A második csapat megpróbál világméretű összeesküvést szervezni. A harmadik pedig megpróbálja felkészíteni az emberiséget a természetfeletti lények színre lépésére, úgy, hogy közben fenntartja a Fátyolt.
Eközben az Őrség megpróbál rendet tartani. Az első csoport tagjait üldözik. A második csoport tagjaival egyenlőre nem nagyon törődnek, csak megpróbálják szemmel tartani őket. A harmadik csoport megítélésében viszont vannak eltérések. Az Őrség sem tejesen egységes. Egyesek szerint inden ilyen "szemnyitogató" tevékenység tilos. Mások azt mondják, amíg a Fátyol nem sérül tőle, mehet. A radikális Fátyol-pártiak azok, akik legszívesebben az Angyalokat is bíróság elé citálnák az angyali üdvözletek miatt.
Amint látható, megtalálható mindenféle nézet, és sokan sokfelé keresik a saját útjukat. Amikor karaktert alkotsz, te döntöd el, a saját lényednek mi az álláspontja.

avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2018. Nov. 26.

Character sheet
Kor:
Foglalkozás:
Lakóhely:

Felhasználó profiljának megtekintése http://behindtheveil.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Admin on Szomb. Dec. 29, 2018 8:00 pm

A legnagyobb ismert "terrorista akció" a Fátyol ellen

Az egészre akkor derült fény, amikor megjelent A Hobbit 1937-ben, de valószínűleg évekkel korábban történt az eset. A szakértői vizsgálatok alapján valaki hosszú éveken át befolyásolja J. R. R. Tolkien elméjét, és mindenféle történeteket ültetett el benne, melyek valós tényeken alapultak, majd arra ösztönözte a férfit, hogy írja meg regény formájában az eseményeket. Máig nem tudni, ki volt a tettes, nagyon gondosan eltüntette a nyomait.
A történetről azt kell tudni, hogy Középfölde egy másik létsík, egy másik bolygó, amivel a Tündéreknek szintén kapcsolata volt, vagy van is. Ott valóban élnek hobbitok, dúnadánok, orkok, és egyéb olyan szerzetek, melyek a Földön nem találhatók meg. Hogy emberek hogy kerültek oda? Valószínűleg Árkádián keresztül. Középfölde azért különleges, mert ott nem létezett soha a Fátyol, az emberek tudtak mindent, s együtt éltek (élnek?) a varázsos teremtményekkel.
Ebből a világból valaki átköltözött a Földre, és feltehetőleg azokat a tanokat vallja, melyek szerint az emberiséget fel kell készíteni a Fátyol nélküli életre. Erre pedig az irodalmat találta a legmegfelelőbb eszköznek, és Tolkien volt a szócsöve.  Mivel a könyvet az Őrség tagjai nem fedezték fel megjelenés előtt, sem a könyvvel, sem az íróval nem lehetett már tenni semmit, és megjelentek a további regények és elbeszélésgyűjtemények. A fogadtatás meglepően jó volt, és a filmadaptációk sikere is páratlanul nagy. Ez a tény pedig kitűnő fegyver a Fátyolt feleslegesnek tartók kezében.

Játéktechnikailag ez azt jelenti, hogy megalkotható a játékban minden olyan középföldi Tündér és Ember karakter, akinek az élettörténete ott ér véget, hogy Szürkerévből kihajózott, valamint az így eltávozott valák is behozhatók Arkangyalként. Példa: Elrond.
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2018. Nov. 26.

Character sheet
Kor:
Foglalkozás:
Lakóhely:

Felhasználó profiljának megtekintése http://behindtheveil.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Általános elképzelések a világról

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.