Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (16 fő) Szer. Dec. 26, 2018 9:04 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Nikolaj Tesla
by Admin Yesterday at 11:19 am

» Gabriel & Eolande - Hurrá, havazik!
by Gabriel Pént. Jan. 18, 2019 5:24 pm

» Mágusok (Elemi mágusok, Mentalisták, Nekromanták, Druidák, Techno-mágusok)
by Admin Szer. Jan. 16, 2019 9:18 am

» Képességek leírásai
by Admin Szer. Jan. 16, 2019 7:42 am

» Hiányzások
by Admin Szomb. Jan. 12, 2019 9:33 pm

» Diversum FRPG
by Admin Pént. Jan. 11, 2019 4:39 pm

» HÍREK - események, aktualitások
by Admin Csüt. Jan. 10, 2019 9:47 am

» Vincent Wolf - Előtörténet
by Vincent Wolf Csüt. Jan. 10, 2019 9:37 am

» - DSH FRPG -
by Admin Csüt. Jan. 10, 2019 9:26 am

» Mágikus jelenések- Lara & Gabriel
by Gabriel Kedd Jan. 08, 2019 4:36 pm

Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of A Fátyol mögött on your social bookmarking website


Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Go down

Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Témanyitás by Michahel on Csüt. Jan. 03, 2019 6:36 pm

Hely: A Milvius-híd közelében
Idő: 312. 10. 28.

Uralkodókra és bálványimádókra egyaránt vetül most a hajnal takarója. A csend, noha birodalma megnyerőnek, áthatónak tekinthető, egyben csalóka is. Ahogy harcosok alig egy órával ezelőtt még szuszogtak, mellkasuk békésen emelkedett és süllyedt, ám a bennük dobogó szerkezet minden egyes lüktetésével már árasztotta szét vánéikban a csata hevét. A kezek, amik a testük mellett nyugodtak, most fegyvert ragadnak, ujjaik úgy szorítanak rájuk, hogy bütykeik szinte belefehérednek és ha az idő eljő, elszántan lendülnek majd előre, hogy minden sújtásukkal vért követelhessenek. Konstantin hosszú utat tett meg idáig és még nagy védelemmel kell szembenéznie, ahhoz, hogy az ütközetet magáénak tudhassa, Maxentius pedig nem fogja várni, míg ők érnek hozzá. Ahhoz túlzottan bugyog benne a tettvágy és az elszántság, hogy bizonyítsa, milyen rendíthetetlen uralkodó is ő, legyen szó bármiféle támadó seregről.
Hamarosan sor kerül a viadalra, s így.. nemsokára vér fog folyni.
De most az elszánt császár még némán járja útját katonáival.
S minekünk fontos most ez a nyugalom. Ez a csend. A csatának elsősorban nem a találkozó seregek és fegyvereik zajában kell eldőlnie... hanem ebben a törékeny, illékony állapotban. Ha itt, sikerül őrá hatnunk, egy egész nép ébred majd kecsegtetőbb jövő reggelére.
- Készen állsz? - szólalok meg fivérem felé. Elég távolról figyeljük őket, nem fedtük fel magunkat előttük, így Gabriel könnyedén végezheti dolgát. Mindketten mondhatjuk, hogy specialisták vagyunk, csak különböző területeken.
Én a csatát segítek majd eldönteni, míg testvérem jobban ért a jelekhez és sugallatokhoz. Ezért kellünk ketten.
Hogy reagáljunk megannyi fohászkodó keresztény hangjára.
avatar
Michahel

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2018. Dec. 29.
Tartózkodási hely : Föld & Heaven

Character sheet
Kor: Kortalan
Foglalkozás: Harcos
Lakóhely: Heaven

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Témanyitás by Gabriel on Csüt. Jan. 03, 2019 7:28 pm

Elszántság és Fohász. Ez a két "hang", mi erőre kap a vészjósló időkben, ahogy a csaták előzményei is ekképp veszi kezdetét. Talán egy kissé túlfűtött a dicsőségre vágyás az emberekben, de oly mértékkel van, mit sokan nem is értenek. Most is hasonlóképp alakul a csata előtti pillanat, bár néma hangok hallatszanak, amik ajkukat nem hagyja el, csak szívük kétségei. Mich-el most is egyként s egymás mellett igyekszünk égi figyelmet adni s hallgatni a harcba induló igaz hitűeknek, akik talán parancsra vagy épp kényszerből ragadtak fegyvert, hogy védelmezzék Otthonaikat s szeretteiket. Én nem tartom helyesnek a vérontást, ahogy az Életet többre becsülöm, még halandók lelkei szavát is igyekszem megértéssel hallgatni, de van, mikor elkerülhetetlen a vég, és vér ömlik ki megannyi Keresztény testéből, ami talán máskor elkerülhető lenne.
-Készen állok, Testvér!- emelem tekintetem fivéremre, és vele tartok, hogy segítségre legyünk oly sok léleknek, kik tiszta szívvel szólnak hozzánk, Égiekhez.
avatar
Gabriel

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2018. Dec. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Témanyitás by Michahel on Vas. Jan. 06, 2019 1:02 pm

- Az ütközetük elkerülhetetlen lesz. - hűvös, tárgyilagos hangon közlöm a ténymegállapítást. Más számára talán érzéketlennek is hathatnának ezen szavak, különösképp egy mennyei entitástól, ám tudom, hogy testvérem részéről ilyesmi miatt nem kell aggódnom. A tényekkel pedig mindketten tökéletesen tisztában vagyunk: Maxentius nem fog leállni, hiszen hajtja a bizonyításvágy Róma felé, ahogyan Konstantin se most fogja lefújni a menetelését. Ügyére azonban hathatunk, s vele, a csata súlyára, értékére is egyben.
- A vezérük elméje a kulcs. Először a hitének kell győzedelmeskednie. - pillantok ezen a ponton fivéremre, némán jelezve felé, hogy részemről ezt a feladatot tökéletesnek látom számára. Ha az emberi elméről, a terelgetésükről, jelek és sugallatok átadásáról volt szó, Gabriel mindig is kifonultabban tudott bánni az erejével, mint jómagam. Én túl... nyers vagyok az ilyesmihez.
- Addig gondoskodok a harcosaik békéjéről. De egyszerre kell cselekednünk. - fontos tényező, hogy nem fedhetjük fel magunkat a sereg előtt, így aztán lényünk energiáit úgy kell alkalmaznunk, hogy egyáltalán ne is sejtsenek semmiféle külső behatást. Amíg én az aurámmal békét árasztok szét a harcosokban, hogy némileg csillapítsam a lelkekben vadul lobogó tüzet, addig Gabriel üzenetet küldhet Konstantin számára. A megfelelő időzítéssel a parancsnok a jelenést úgy érzékeli majd, hogy égi jelet kapott, s hadjárata egyben a kereszténységért vívott küzdelem is lesz.
- Megvan, hogy mi lesz a jel? - bízok testvérem képességeiben és találékonyságában.
Elvégre.. a mai nem az első alkalom, hogy a hírhozó és a harcos segíti az embert rögös útján.
avatar
Michahel

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2018. Dec. 29.
Tartózkodási hely : Föld & Heaven

Character sheet
Kor: Kortalan
Foglalkozás: Harcos
Lakóhely: Heaven

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Témanyitás by Gabriel on Kedd Jan. 08, 2019 3:58 pm

-Igen. Tudom.- bólintok fivérem azon szavaira, hogy a csata elkerülhetetlen lesz. Sokszor láttam már így sereget, kik harcot vívtak ellenségükkel és néha önmagukkal is. Fájdalom és kín, mit átélnek, vagy csupán a diadal utáni vágy, de néha nem tudják maguk sem, hogy a győzelem, milyen árat követel. Ezrek vesznek oda, ahogy hajtja őket a becsvágy, vagy éppen az elkeseredés, de oly sokan ártatlan vérükkel fizetnek a szabadságukért. Hányszor hallottunk fohászt, mely segítséget kérve emeli magasra karjait, hogy égi közbenjárással támogassa megrögzött elveit. Most is, mikor a küszöbön áll a csata, nincs kétség, hogy mindez bekövetkezik.
- Megteszem feladatom, Fivérem.- bólintok felé, mert jól tudom, hogy mindkettőnk tudja a dolgát. Rejtve maradunk előttük, ahogy eddig is, de az nehezebb, hogy az emberi elmét kiismerve megmutassuk nekik a helyes irányt.
-A jel..- töprengek el egy pillanatra, majd meg is találtam a megfelelőt.
- Olyasmi lesz, mit bizton felismer, s tudni fogja Égi közbenjárásunkat. - nézek Mihahelre, majd várakozom a megfelelő pillanatra, ahogy Testvérem is elérkezettnek véli majd az időt.
avatar
Gabriel

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2018. Dec. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Új éra kezdete - Gabriel & Michahel

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.